Felvételi portfólió Londonba

Réka nagyon fiatalon került hozzám és nagyon sokat dolgozott a kreatív álmain. Nagyjából 15-16 éves volt, amikor elkezdtünk kreatív vizuális feladatokon dolgozni.
2020-ban felvételiztünk a londoni UAL egyetemre, több szakra is, végül a Fashion Marketingre esett a választás, szeptemberben ott kezdte meg tanulmányait. Itt mutatok pár válogatott képet az amúgy 40 oldalas portfóliójából.

Azért is jó, ha valaki időben érkezik, ha érdeklődése van, mert így van idő sok mindent kipróbálni és nem pár pillanattal a felvételi előtt kell kapkodva kitalálni a megoldásokat.

Rékával is így tettük. Először mood-boardokon, vizuális kommunikáción dolgoztunk, megtanultuk a szinek, formák használatát, egy-egy téma vizuális megjeleníését.
Később elkezdtük a mintatervezést, először alap szinten, manuálisan dolgoztunk , később digitális nyomatokat is megtanult készíteni, kivitelezni.
Mindeközben megismerte a különböző anyagokat, és tulajdonságaikat.
Réka nagyon sokrétű, nem csupán a divattal, de a textiltervezéssel is foglalkozott, így megtanulta a szövés alapjait, megtanult varrni, horgolni, hímezni, stb.

A nehezebb feladatok már kicsit komplexek voltak, adott trendben megfelelően kellett teljes tervezési folyamatot végig csinálnia, végül pedig elkezdett foglalkozni saját tervezésű kapszulakollekcióval is.

A gimnáziumi évek alatt saját táska márkát alapított és a social media működését is elsajátította.
Rékának mindig is kérdés volt, hogy inkább tervezői vagy marketing szakra menjen, hiszen mindkét része nagyon érdekelte. Végül a marketingre esett a választás, mert a londoni egyetemen aránylag jó az átjárhatóság és a divat világában így is benne maradhat, csak sokkal többet fog tudni a márkák működséről és hátteréről.

Galéria

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2