Kérdésed van? Írj nekünk! admin@textilsuli.hu

Rólunk

A Textil Suli egy olyan hely, ahol mindent megadunk számodra, hogy megismerkedhess a textilek világával. Mindegy, hogy hobbi szinten szeretnél textilekkel, divattervezéssel foglalkozni vagy profibb szinten, akár tervezőnek készülsz vagy márkát szeretnél indítani, lépésről lépésre segítjük a fejlődésed.

A kurzusokon mindent teljesen az alapoktól tudsz elsajátítani, semmilyen előképzettségre nincs szükséged.

A videókurzusok esetében előre felvett HD minőségű videók segítségével tudod elsajátítani saját időbeosztásban a tananyagot. A személyes oktatásban céljaid szerint kialakított tematika szerint haladhadsz szintén olyan tempóban, ami megfelelő a számodra.

Véssey Anna vagyok, textiltervező, a Textil Suli alapítója. 15 évesen tanultam meg a szövés technikáját, azóta ez az a tevékenység, amit a legjobban szeretek.

2012-ben végeztem a MOME-n tervezőként, és még abban az évben megalapítottam az iskolát, mert számomra a textilek és az alkotás a legérdekesebbek a világon, ezzel szeretnék megismertetni másokat is.

Saját iskolám mellett különböző kreatív magániskolákban is tanítottam (Krea Design Iskola, Szimultán Művészeti Iskola), valamint iparművészeti szakgimnáziumban is divat-és stílustervező szakos kamaszokat.

A Textil Suli tanítási alapelvei közé tartozik, hogy nincs rossz kérdés, mert nagyon fontosnak tartom, hogy a diákok bátran merjenek hibázni, kísérletezni, saját kreativitásukat felfedezni. Egy olyan inkubációs közeget hoztam létre, ahol mindenki megtalálhatja a saját útját.

A diplomám megszerzése után magam is sok területet kipróbáltam: dolgoztam színházi jelmez asszisztensként, reklám fotózásokon stylistként, megalapítottam és évekig menedzseltem saját ékszer márkámat, majd saját fejlesztésű belsőépítészeti textilekkel kezdtem el foglalkozni. Tervezek nyomott és szövött anyagokat is. Munkáimat itt tudod megnézni: https://www.behance.net/annavessey

Folyamatosan képzem magam, mert fontosnak tartom a folyamatos megújulást és nyitottságot. Jelenleg textil-gyártói tapasztalatot szerzek az olaszországi ACM 1 éves master képzésén, ahol különböző gyártóknak tervezek textil kollekciókat.

A Textil Suli is folyamatosan fejlődik, így egyre több tanár bevonásával tartjuk kurzusainkat, hiszen a legjobb, ha mindenki a saját szakterületét adja át. Velünk a videókurzusokban és workshopokon találkozhattok, pl. a nemezelés, anyagmanipuláció, print technikák kurzusokban.

A Textil Suli egy olyan hely, ami öszeköt mindenkit, aki érdeklődik a textilek és divat iránt.